vrijdag 25 november 2016

NAAR EN IN DE HAVEN

Het punt van no return komt toch dichterbij.Even goed nadenken wat steken we in de kist en wat nemen we mee met het vliegtuig.De busjes reserve olie ,kettingspray ,cleaner ,... .mogen niet mee in de kist.Anders word het gevarengoed.lees prijs gaat omhoog.dus die gaan als bagage mee in de vlieger (ook dat nog even uitvlooien) Dan maar t'schirts ,sokken en onderbroeken in de koffers alsook wat gereedschap en reserve onderdelen.

Alles goed overdacht ,ingepakt en opgelijst .De uitgebreide detail lijst is nodig voor de douane alsook voor de vrachtverzekering.
hop naar de haven voor de definitieve inpak en toch ook een beetje ons punt van NO RETURN



Voila aangeleverd nu maar hopen dat ze de boel goed inpakken.Zelf een kist maken bleek moeilijk te zijn vanwege de certificaten van het gebruikte hout die nodig zijn voor overzeetransport.
maar we hebben er een goed gevoel bij .Na het maken van een paar afspraken moto's achtergelaten met een goed gevoel in onze buik.
Nu nog wat formaliteiten bij de douane gaan regelen en dan stillekes beginnen aftellen.



Onze vessel is al in zicht de SPIRIT OF HAMBURG is momenteel op de grote plas met als bestemming rotterdam om dan hier een paar havens aan te doen en om vervolgens op 6 December toe te komen in Antwerpen.(was er niet iets op 6 december????) Om dan met onze kostbare vracht richting Valpairaiso te varen......

Geen opmerkingen: